Persbericht Open Apeldoorns Kampioenschap

Grootmeester Sipke Ernst is titelfavoriet in het Homburg Open Apeldoorns Schaakkampioenschap 2010.

De veertiende editie van het driedaags kampioenschap vindt vrijdag 10, zaterdag 11 en zondag 12 september plaats in Denksportcentrum Apeldoorn.

Ernst is de huidige nummer drie van Nederland. In het sportcentrum aan Dubbelbeek 24 krijgt hij concurrentie van onder meer Ilja Zaragatski en Merijn van Delft. Deze twee internationaal meesters komen ook dit seizoen weer uit voor Homburg Apeldoorn, dat in de hoogste schaakdivisie van Nederland speelt. Ook het zestienjarige Apeldoornse talent Armen Hachijan, die komend seizoen een basisplaats krijgt in Homburg Apeldoorn 1, neemt deel aan het toernooi.

Naast topspelers nemen ook gewone clubspelers, jeugdspelers en huisschakers deel aan het kampioenschap, dat twee niveaugroepen kent. Iedereen kan zich inschrijven voor het toernooi. Men kan ook één of twee vrije ronden nemen.

Het toernooi telt zes speelronden van maximaal vier uur per partij. De eerste ronde begint vrijdag 10 september om 19.30 uur. Zaterdag wordt vanaf 9.00 uur elk dagdeel een ronde gespeeld en zondag vinden vanaf 9.00 uur de laatste twee ronden plaats. De prijsuitreiking is zondag 12 september omstreeks 18.30 uur. De eerste prijs bedraagt 500 euro.

Nadere informatie over het toernooi staat op de site van Stichting Bevorderen Schaken Apeldoorn (www.sbsa.nl), dat traditiegetrouw voor de organisatie van het toernooi tekent.

Zondagmiddag geeft internationaal meester Yochanan Afek vanaf 14.00 uur publieksuitleg over enkele gespeelde partijen. De toegang tot het evenement is gratis.

Eerdere winnaars: 1997 Freddie van der Elburg en Marc Jonker, 1998 Jeroen Willemze en Merijn van Delft, 1999 Erwin l’Ami en Merijn van Delft, 2000 Erwin l’Ami en Merijn van Delft, 2001 GM Vladimir Epishin en GM Friso Nijboer, 2002 GM Vladimir Epishin, 2003 GM Andrei Shchekachev, 2004 GM Vladimir Epishin en GM Igor Glek, 2005 IM Arthur van de Oudeweetering, 2006 IM Sipke Ernst, 2007 GM Friso Nijboer en FM Twan Burg, 2008 GM Friso Nijboer, 2009 GM Viesturs Meijers.

Sponsors: Homburg Capital, Jongejan & Wisseborn gerechtsdeurwaarders, Schaakstad Apeldoorn, KVDC, B&C Melissen Van Donselaar Advocaten.

In de bijgevoegde folder treft u gedetailleerde informatie over het toernooi aan.

Nadere informatie is verkrijgbaar bij toernooidirecteur Karel van Delft,

tel. 06-22226928 of

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.