RSB PK 2010

Harold van Dijk (SV Krimpen) Kampioen Rotterdamse Schaakbond 2010

Van Harte Gefeliciteerd Harold!

Het RSB PK 2010 zit er op, met enige weemoed in het hart zullen zich `n aantal onder u zich gerealiseerd hebben, dat op deze gedenkwaardige zaterdagmiddag de allerlaatste PK partijen onder het 16 jaar lange vertrouwde bewind van Simon van der Beek gespeeld werden. Met het afscheid van Simon nemen we meteen ook afscheid van "ons" eveneens vertrouwde RET gebouw (Simon werkt immers bij de RET, en mag dit jaar met pensioen…). Het zal niet meevallen `n waardig opvolger voor Simon te vinden…en `n geschikte speellokaliteit. Het RSB bestuur zal dus aan de slag moeten…willen we niet met dit toernooi, volgend jaar, in huize Damhuis verzeilen!

De A16 liep vandaag na een ongeluk vast tussen knooppunt Ridderkerk en de Van Brienenoordbrug. Een flink aantal schakers kwam hierdoor later tot behoorlijk laat aan in de speelzaal. En dat terwijl de "Mister Chess" titel rond enen zou worden vergeven! De dames Snikkers en de aanstaande winnaar bereikten het gebouw ietsje later…Simon maande de spelers naar hun plaatsen en het woord werd gegeven aan de spreekbuis van het 5 tal dames van de jury…Naomi Snikkers…via `n zorgvuldig en leuk in elkaar gezette speech werd duidelijk dat het kennersoog van de dames eenduidig was gevallen op `n schaker die, om te zien, veel weg heeft van de Amerikaanse acteur Jacob (Jake) Benjamin Gyllenhaal, hoofdrolspeler in de film Donnie Darko. Binnen de jury bleek toch óók nog `n andere speler gecirculeerd te hebben…de jury zag zich gedwongen `n eervolle 2e plaats in te gelasten. Tjerk Tinga werd naar voren geroepen en mocht naast `n daverend applaus de felicitaties en enkele kusjes van Naomi in ontvangst nemen…De winnaar van de "Mister Chess" trofee Serge Deceuninck toonde zich in fraaie cadeauverpakking gehuld…pakje Samson kennelijk bekend met dit fenomeen, tja…wat wil je? en stapte vastberaden en stoïcijns richting Naomi…`n groots applaus van de grote meute sportieve verliezers werd zijn deel en niet te vergeten de trofee, maar bovenal `n 15 stuks kusjes verdeeld over de 5 dames: Teunia (geestelijk moeder van dit Ovum Novum), Tabitha, Naomi, Elise en Daniëlle, liet deze Casanova dit laatste aspect van de prijsuitreiking zich vooral welgevallen. En zo, kan ik u verklappen, dat Harold het inderdaad bij het rechte eind had en dus óók beschikte over `n deskundige jury…de dames uit Krimpen en omstreken zaten op één lijn met de PK jury! Voor uw verslaggever was er óók nog `n onverwachte doch aangename verrassing in petto! Vlak voor aanvang van de 7e ronde overhandigde rookmaatje Cor van As mij `n presentje…het bleek te gaan om `n in fraaie cadeauverpakking gehuld…pakje Samson! Nogmaals bedankt…Cor!

De Kampioen…FM Harold van Dijk Lees meer….

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.