Persbericht OGD-rapidschaaktoernooi

Op zaterdag 11 september 2010 zal alweer voor de vijftiende maal het OGD-rapidschaaktoernooi worden georganiseerd. Een week voor het toernooi zijn reeds enkele titelhouders die hun deelname hebben toegezegd: twee grootmeesters, Erik van den Doel en Alexander Berelovitsch, en een internationaal meester, Edwin van Haastert.

Het toernooi is in de loop der jaren een begrip geworden: niet alleen vanwege de grote opkomst en de sfeer, maar ook vanwege het unieke karakter: er wordt gespeeld van ’s middags 15:00 uur tot ’s avonds 22:30 uur en tussendoor wordt voor alle deelnemers een gratis barbecue georganiseerd.

Opening

De Delftse wethouder Raimond de Prez (met o.a sport), zal het toernooi openen.

Locatie

Het toernooi zal worden gespeeld worden in het nieuwe hoofdkantoor van sponsor OGD: Motorenweg 23, 2623 CR Delft (op loopafstand van station Delft-Zuid), zie <www.ogd.nl/&gt; www.ogd.nl

Prijzengeld

Het totale prijzengeld is ca. € 2.000,-, waarvan € 500,- voor de winnaar van de A-groep. Hierbij zijn ook prijzen per ratingcategorie. Daarnaast zijn er nog prijzen in natura.

Bij gelijk eindigen worden geldprijzen gedeeld.

Toernooiopzet

De toernooiopzet van het rapidtoernooi is vertrouwd: er worden 7 ronden Zwitsers gespeeld, en de spelers krijgen daarvoor 20 minuten per persoon per partij.

Net als vorig jaar wordt er in twee groepen gespeeld: In de A-groep mogen spelers met een rating van minimaal 1800 meedoen. In de B-groep mogen spelers met een rating onder de 1900 meespelen.

Na de derde ronde vindt de traditionele barbecue plaats.

Aanmelden en informatie

Het toernooi begint om 15:00 uur in het hoofdkantoor van OGD aan de Motorenweg 23. Tussen 14:00 en 15:00 uur kunnen de deelnemers zich inschrijven. Het inschrijfgeld bedraagt €10,- (incl. maaltijd). Voor IGM’s en IM’s is deelname gratis.

Voor aanmelden en (veel) meer informatie (inclusief een overzicht van de tot nu toe aangemelde deelnemers) zie de website van het toernooi: www.delftseschaaksite.nl/toernooi/ogdrapid

Met vriendelijke groet,

De organisatie van het OGD-rapidschaaktoernooi

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.