Normenjacht bij Inventitoernooi in Antwerpen

In Antwerpen vindt momenteel het Inventitoernooi plaats. De sponsor heeft al mooie dingen voor het schaken gedaan in België.

Hoofdattractie is de grootmeestertienkamp waarin zes Belgen (en onze landgenoot Jan Willem de Jong) de kans krijgen een titelnorm te halen. Daarbij zal de grootmeesternorm in trek zijn. Voor met name Stephane Hauptot is de IM-norm ook interessant. Hij heeft recentelijk een IM-resultaat behaald, is de benodigde 2400-grens al gepasseerd, maar heeft nog één norm nodig voor de titel.

Naast de GM-groep is er nog een aantrekkelijk nevenprogramma waarin onder meer een jeugdmatch België – Nederland op het spel staat. Bijzonder is ook dat Jan Timman is ingehuurd om onder andere de partijen uit de grootmeestergroep van commentaar te voorzien.

De ‘halve’ Nederlander, Ivan Sokolov, speelt ook mee. Hij begon nogal frivool aan zijn toernooi en kreeg meteen het deksel op zijn neus tegen Stefan Docx, die een combinatie weerlegde.

Stelling na 21. Ta6-a7.

Hier offerde zwart een toren met 21… Txe3, maar het werd allemaal niet wat Sokolov er zich van voorgesteld had.

Zie mijn analyse:

Voor meer informatie over dit toernooi klik op de toernooisite of op de onderhoudende Belgische site www.Schaakfabriek.be.

Over Herman Grooten

Herman is ruim 40 jaar schaaktrainer. Hij verzorgde lange tijd de schaakrubrieken in Trouw en het ED. Daarnaast was hij Topsportcoördinator bij de KNSB en is hij auteur van diverse schaakboeken en werkt hij voor Schaaksite. Klik hier voor series die hij op Schaaksite heeft gezet.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.