MAGNUS CARLSEN : NOG … DAGEN,MINUTEN,SECONDEN

Nieuwe website gelanceerd door G-Star RAWCHESS

Voor de partij Magnus Carlsen tegen de rest van de wereld heeft G-Star een nieuwe website gelanceerd waarop deze partij ‘live’ kan worden gevolgd. Klik hier.

Op 10 september a.s. zal de 19-jarige Magnus Carlsen het tegen de rest van de wereld opnemen in het penthouse van het Cooper Square Hotel in New York City.De rest van de wereld wordt ondersteund door de 20-jarige Fransman Maxime Vachier- Legrave, door de hoogst geplaatste Amerikaan op de wereldranglijst Hikaru Nakamura en door de beste vrouwelijke schaker aller tijden Judit Polgar.De Amerikaanse grootmeester Maurice Ashley zal de partij ‘live’ verslaan en schaaklegende Gary Kasparov zal ook een rol spelen.

de Volkskrant

Op de achterzijde van het Volkskrant magazine van afgelopen zaterdag verscheen er een grote advertentie met Magnus Carlsen als fotomodel voor G-Star RAW.

NRC Handelsblad

De schaakrubriek van Hans Ree van afgelopen zaterdag gaat over Carlsen tegen de wereld. Enkele citaten hieruit:

‘Als u nog mee wilt doen aan de partij op vrijdag 10 september tussen Magnus Carlsen, die dan in New York is, en de rest van de wereld, kunt u zich aanmelden op de website rwcc.g-star.com.

Dat rwcc staat voor Raw World Chess Challenge en Raw is de naam van een kledinglijn voor stoere jongens en meisjes. Op de site waar de partij wordt aangekondigd steekt Magnus een vinger stoer vooruit. ‘Ik daag je uit te spelen tegen mij, de beste schaker van de wereld’, zegt hij, en op de achtergrond klinken twee knalletjes, alsof een foppistool wordt afgeschoten.

Net als een paar maanden geleden bij zijn debuut als modemodel ziet hij er niet echt gevaarlijk uit, maar meer als een verlegen jongen aan wie is gevraagd stoer te kijken. Je krijgt de indruk dat de kledinglijn zich niet richt tot de stoere jongens zelf, maar tot hun moeders, voor wie hun jongen ondanks uiterlijk vertoon van flinkheid toch een goedmoedig knuffelbeertje is gebleven.

Een van de ceremoniemeesters in New York bij die partij tussen Carlsen en de wereld is Gari Kasparov, due zelf in 1999 het goede voorbeeld gaf door de wereld toen te verslaan in een partij van zwaar kaliber die vier maanden duurde.’

TV optredens in Nederland

Bij RTL Boulevard was er enige tijd geleden een item over Magnus Carlsen en a.s. woensdagavond is er een item gepland in het programma van Pauw en Witteman. Hierin treden naar verwachting Magnus Carlsen en Hans Böhm op.

Anton Corbijn

Anton Corbijn die de ‘fotoshoots’ verzorgde voor G-Star heeft afgelopen weekend met succes zijn nieuwe film uitgebracht.

 

De nieuwe film van de Nederlandse fotograaf Anton Corbijn was afgelopen weekend de best bezochte film in de VS. In The American speelt George Clooney een huurmoordenaar die moet onderduiken. De film bracht in het openingsweekend bijna 13 miljoen dollar in het laatje.

Volgens Corbijn was Clooney op de set een echte sfeermaker:” Hij houdt iedereen gemotiveerd en goedgeluimd”. Naast George Clooney speelt ook Thekla Reuten in The American. De film is vanaf 16 september in Nederland te zien.

The American is de tweede speelfilm van Corbijn. In 2007 maakte hij Control, over Joy Division-zanger Ian Curtis.

Eerdere publicaties op Schaaksite.nl :

Versla Magnus Carlsen bij de G-Star wereldwijde schaakpartij!

Magnus Carlsen met Liv Tyler op de catwalk in New York?

Magnus Carlsen wordt modemodel bij G-Star

Magnus Carlsen in RTL Boulevard

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.