Corus Chess Tournament wordt Tata Steel Chess Tournament

Drie topspelers in A-groep bekend

Het traditionele Corus Chess Tournament in Wijk aan Zee zal met ingang van de 73e editie verder gaan als Tata Steel Chess Tournament. Dat is in IJmuiden bekend gemaakt. Het internationaal vermaarde schaakfestival startte in 1938 onder de naam Hoogovens Schaaktoernooi en ging in 2000, na de fusie tussen Hoogovens en British Steel, verder als Corus Chess Tournament.

Het 73e Tata Steel Chess Tournament belooft op voorhand een ijzersterk toernooi te worden. Op dit moment is de deelname van Magnus Carlsen (eerste op de wereldranglijst en tevens titelverdediger in Wijk aan Zee), regerend wereldkampioen Viswanathan Anand en zijn voorganger Vladimir Kramnik gegarandeerd. De organisatie verwacht het complete deelnemersveld van veertien spelers kort na de schaakolympiade in het Siberische Khanty Mansiysk (19 september – 4 oktober) af te ronden. Het deelnemersveld in de drie grootmeestergroepen (A, B en C) wordt later in dezelfde maand gepubliceerd.

De start voor de inschrijving van de amateurgroepen (weekendvierkampen, dagvierkampen, tienkampen en het rapidtoernooi) is op 1 november 2010. De volledige procedure hiervoor is vanaf de laatste week van oktober 2010 te vinden op www.tatasteelchess.com (nu nog [www.coruschess.com).

Het 73e Tata Steel Chess Tournament wordt gespeeld van vrijdag 14 tot en met zondag 30 januari 2011, in sporthal De Moriaan in Wijk aan Zee.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.