Magnus Carlsen bij Pauw en Witteman

Woensdagavond was Magnus Carlsen, samen met Hans Böhm, te gast in het programma van Pauw en Witteman. Op zich was er niet veel nieuws. Leuk was het partijtje snelschaak (1 mimuut ieder). De uitslag laat zich raden.

Enkele quotes:

‘Magnus, weet je wat je IQ is’, vroeg Witteman. Magnus: ‘Nee, ik vind het wel fijn dat dit niet duidelijk is.’

Over trainen met Kasparov: ‘In 2005 trainde ik al eens met Kasparov. Maar ik was nog niet goed genoeg, ik moest nog beter worden door veel toernooien te gaan spelen. Op mijn achttiende kon ik pas serieus gaan trainen met Kasparov. In openingen is hij de beste van de wereld, beter dan wie dan ook. Ook van zijn ervaring heb ik veel kunnen leren. Tegen alle huidige topschakers heeft hij gespeeld en hij weet dus veel van hen. Ook heb ik van hem geleerd wat hard werken is.´

Op een vraag of hij miljonair was kon hij bevestigend antwoorden.

Witteman vroeg of hij nu modemodel was of modeslachtoffer. Magnus Carlsen: ‘Dat mogen jullie zelf uitmaken’.

Natuurlijk kwam ook zijnrol als modemodel voor G-Star Raw aan de orde en zijn uitdaging van de wereld.

Onder deze link is dit programmaonderdeel nogmaals te zien.Uitzending Vara.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.