Grote ploeg naar WK-jeugd

Dinsdag 19 oktober reist een grote ploeg met talentvolle jeugdspelers af naar de wereldkampioenschappen voor de jeugd. Maar liefst 22 jeugdspelers maken de reis naar Kalithea in Griekenland om daar in 11 ronden mee te dingen naar eeuwige roem. Op dit weblog zullen de coaches en wellicht ook spelers en andere begeleiders verslag doen van de resultaten en belevenissen.

Zelf stap ik ook maar weer eens op het vliegtuig, nadat ik me een aantal jaar niet beschikbaar had gesteld. De ‘toevallige’ situatie dat vier pupillen (co-)kampioen van Nederland zijn, heeft me over de streep getrokken. Niet dat ik het niet leuk vind, alleen heel vermoeiend. Vandaar dat ik ook vind dat de jongere generatie trainers in de toekomst de begeleiding op zich moet nemen. Een van de keren dat ik er ook bij was, was toevallig in dezelfde plaats. Van dat WK kwam ik nog de volgende oude foto tegen:

Op de foto is linksonder de jeugdige Thomas Willemze (momenteel de Talentcoach van de KNSB) te zien. Naast hem Ted Barendse, die nu ook weer als delegatieleider meegaat. Links van Ted, zien we de hele jonge Jan Werle, Bianca Muhren, Marc Erwich. Rechtsonder de huidige kampioen van Nederland, Jan Smeets. Hij wordt geflankeerd door Frans Erwich, vader van de twee schakende zoons Marc en Frank Erwich. De fotograaf is onbekend gebleven, vermoedelijk een van de ouders.

De ploeg die vanaf woensdag aan de bak moet, bestaat uit:

A-Categorie (onder de 18 jaar)

David Klein

Marcella Gunther

Anne Haast

B-Categorie (onder de 16 jaar)

Benjamin Bok

Hugo ten Hertog

Robin van Kampen

Diana Dalemans

Lisa Schut

C-Categorie (onder de 14 jaar)

Stefan Beukema

Roger Meng

Mahsa Bitalzadeh

Catheleijne Sanders

D-Categorie (onder de 12 jaar)

Thomas Beerdsen

Colin Stolwijk

Robin Engelberts

Olivia Meng

E-Categorie (onder de 10 jaar)

Sven Dijkhuis

Robby Kevlishvili

Michal Slomczewski

Jessie Hogenkamp

Anna Maja Kazarian

Cheryl Looijer

Als coaches gaan mee: Vladimir Chuchelov, Thomas Willemze, Zhaoqin Peng, Merijn van Delft, Herman Grooten en delegatieleider Ted Barendse.

Op de toernooisite kunt u alles van nabij meemaken. We houden u op de hoogte!

Over Herman Grooten

Herman is ruim 40 jaar schaaktrainer. Hij verzorgde lange tijd de schaakrubrieken in Trouw en het ED. Daarnaast was hij Topsportcoördinator bij de KNSB en is hij auteur van diverse schaakboeken en werkt hij voor Schaaksite. Klik hier voor series die hij op Schaaksite heeft gezet.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.