Het eerste item ooit van het journaal

Sinds dit weekend is het eerste NTS-journaal (van 5 januari 1956) online te bekijken. Nu is het eerste journaal op zichzelf al een goed nieuwsfeit om het eerste journaal mee te openen, maar ook de State of the union van Eisenhower, de economische prognose van het centraal planbureau en de onderhandelingen tussen Nederland en Indonesie waren belangrijke actualiteiten. Maar niet het belangrijkst, althans, volgens het journaal, want dat was de match om het Nederlands kampioenschap schaken tussen Euwe en Donner! Een match die overigens makkelijk door de grand maitre werd gewonnen, tot opluchting van dochter Caroline, die vertelt hoe huize Euwe op zijn kop staat.

Hieronder kunt u de uitzending bekijken, de eerste drie en een half minuut gaan over de match.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.