En toen was het donker…

Door de barre weersomstandigheden in Halkidiki (de nacht van woensdag op donderdag was het enorm noodweer) is de stroom uitgevallen in het hele hotel(complex) waar de hele Nederlandse WK-jeugdploeg zich bevindt. Via via hebben we begrepen dat door de zware regenval de meterkast is ondergelopen. Halverwege de middag was het nog niet gefixt, waardoor er bij de lunch door het hotel wat geïmproviseerd moest worden. In het congrescentrum, alwaar de meeste kinderen spelen, is er wel stroom dus er kan (door de kids boven de 12 jaar) gewoon geschaakt worden. In het andere hotel waar de jongere kinderen schaken, is er (in de speelzaal) voorlopig geen electra en ook geen licht. Het is nog onduidelijk of en waar de ‘jonkies’ schaken. Tot zover de berichtgeving uit Griekenland, later hopelijk meer. Ook het verslag van ronde 8 laat hierdoor nog even op zich wachten.

Over Herman Grooten

Herman is ruim 40 jaar schaaktrainer. Hij verzorgde lange tijd de schaakrubrieken in Trouw en het ED. Daarnaast was hij Topsportcoördinator bij de KNSB en is hij auteur van diverse schaakboeken en werkt hij voor Schaaksite. Klik hier voor series die hij op Schaaksite heeft gezet.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.