Aftellen 1 : Doe mee met de winkeliersactie in Sliedrecht

70-jarig bestaan van de SV Sliedrecht

Vijf jaar geleden deden, ïn het kader van het 70-jarig bestaan van Schaakvereniging Sliedrecht, veel winkeliers van de Sliedrechtse Kerkbuurt mee aan een ludieke actie. De etalages van de winkeliers werden opgesierd met schaakattributen. Tussen de schaakposters, schaakboeken en dergelijke werd bij elke winkelier een schaakprobleem opgesteld. De opgave bij elk probleem luidde overal hetzelfde: wit geeft mat in 2 zetten! Enkele van de opgaven waren ontworpen door de internationaal bekende schaakproblemencomponist, Henk Prins, tevens penningmeester van Schaakvereniging Sliedrecht.

Het winkelende publiek kon eenvoudig meedoen met de actie en kans maken op de vele door de winkeliers zelf beschikbaar gestelde prijzen. Met elke schaakopgave waren prijzen te winnen. Meedoen kon door natuurlijk eerst de opgave op te lossen en de oplossing vervolgens op het betreffende antwoordformulier te vermelden. In elke winkel, waar een schaakopgave stond, lagen de antwoordformulieren in de winkel.

De actie was een groot succes, want in totaal werden bijna 200 oplossingen ingediend! De belangstelling was dus enorm. Er waren zelfs oud-schakers uit Dordrecht en Zwijndrecht, die de oversteek met de waterbus ondernamen om vervolgens een rondje over de Kerkbuurt te maken om alle schaakproblemen op te lossen! De winkeliers hadden dertig prijzen ter beschikking gesteld dus een op de zeven deelnemers had een prijs.

75-jarig jubileum

Omdat deze actie zo’n groot succes was heeft het organisatiecomité besloten dit te herhalen bij het 75-jarig jubileum. Negen winkeliers van het Burgemeester Winklerplein en de Rembrandtlaan doen mee en hun etalages zijn inmiddels opgesierd met diverse schaakattributen en in iedere winkel staat een heus schaakprobleem waaraan Henk Prins weer graag zijn medewerking verleende. De coördinatie van deze actie is in handen van Leo Koppelaar ondersteund door Henri Hartog.

De negen deelnemende winkeliers dingen zelf mee voor de prijs van de mooiste etalage. Organisator Leo Koppelaar zal zelf als jurylid optreden.

Bezoekers Schaaksite.nl kunnen ook meedoen!

Nieuw is dat de bezoekers van onze schaaksite ook mee kunnen doen. Per winkel kan dan een e-mail met de oplossing worden gestuurd naar Leo Koppelaar.

Zijn e-mailadres is :

Voor iedere winkel een aparte e-mail! We nummeren hieronder de opgaven van W1 t/m W9. Verzamel e-mails met oplossingen van verschillende winkels worden dus niet in behandeling genomen.. De oplossingen kunnen t/m 9 november 24.00 uur worden ingezonden.

Voor alle schaakopgaven geldt: Wit begint en geeft mat in twee zetten.

De negen deelnemende winkeliers,met foto's van Jerry van Rekom, zijn:

W1. Hareco Dierenspeciaalzaak en Hengelsport

Rembrandtlaan 3, 3362 AC Sliedrecht

website

W2. Sporthuis Leo Reijnders

Rembrandtlaan 9, 3362 AC Sliedrecht

website

W3. Lincherie Wieringa

Rembrandtlaan 63, 3362 AD Sliedrecht

website

W4. Gall & Gall

Burg. Winklerplein 28, 3362 AA Sliedrecht

website

W5. Etos Sliedrecht

Burg. Winklerplein 24, 3362 AA Sliedrecht

website

W6. Huishoud Cadeaushop Tim van der Beek

Burg. Winklerplein 20, 3362 AA Sliedrecht

W7. Sluimer Schoenen

Burg. Winklerplein 18, 3362 AA Sliedrecht

website

W8. De Winter

Burg. Winklerplein 8, 3362 AA Sliedrecht

website

W9. Den Besten

Burg. Winklerplein 35, 3362 AA Sliedrecht

website

Nog meer prijzen te verdienen

In de afleveringen Aftellen 10 t/m 2 staat een schaakprobleem. Door deze op te lossen kan men meedingen naar de geldprijzen en het mooie jubileumboek van de SV Sliedrecht. Alle negen schaakproblemen zijn voor het gemak nog eens op een rij gezet. Klik hier.

75 jaar later

De schaakvereniging Sliedrecht wordt 75 jaar en dit wordt gevierd. Zie de aankondiging. Het aftellen is al een eind……

Het wordt stil die zaterdag in Schakend Nederland, behalve in Sliedrecht want dat is dé schaakstad van Nederland die dag. Jammer dat we nog even moeten wachten, maar gelukkig hebben we nog de nieuwe website waar we het nieuws en de actuele informatie over de schaakmanifestatie op de voet kunnen volgen.

Tot ziens op 13 november in Sliedrecht!

Website Schaakmanifestatie Sliedrecht

Eerdere publicaties op onze site:

SV Sliedrecht wordt 75 jaar en is nog springlevend

AFTELLEN

AFTELLEN 10

AFTELLEN 9

AFTELLEN 8

AFTELLEN 7

AFTELLEN 6

AFTELLEN 5

AFTELLEN 4

AFTELLEN 3

AFTELLEN 2

AFTELLEN: Alle negen op een rij

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.