Ik luid de noodklok

Beste mensen van KNSB, Platform Schaaktalent Ontwikkelen, Schaakstad Apeldoorn bestuur, SBSA bestuur, Erik van den Doel, Kees Schrijvers, Max Euwe Centrum

Ik luid de noodklok.

Vergelijk de berichtgeving op de KNSB site en de SBSA berichten over het niet meedoen van Erik van den Doel aan het NK internet. De KNSB meldt dat Erik de voorkeur geeft aan spelen in de Bundesliga. Sec.

SBSA email berichten geeft naar aanleiding van een mail van Erik zijn eigen versie weer. Hij heeft juist kritiek op de KNSB, maar dat mogen we kennelijk niet lezen op de site van onze eigen bond.

Als we de KNSB site moeten gaan zien als propagandamachine die geen kritiek op het eigen functioneren van de bond accepteert, komen we op een hellend vlak.Gelukkig maar dat er ook nog onafhankelijke journalistiek is, zal ik maar zeggen.

Wel vaker krijg ik de indruk dat webmaster Tom Bottema van zijn directie alleen maar kopij mag plaatsen die de bond welgevallig is. Zulke zaken wreken zich in de toekomst: je lezers gaan dat door krijgen en je niet meer vertrouwen.

Een zelfbewuste bond is transparant en biedt ruimte voor verschil van inzicht. Tot dusverre heeft de hoofdredactie van SchaakMagazine mijzelf steeds alle ruimte gegeven tot positief kritische verhalen. Ik mag hopen dat dat zo blijft.

Aan onze vrienden van Schaaksite: quote me hier rustig integraal op. Ik las het verhaal te laat op de KNSB site (druk met maken van SBSA bericht en de hele dag op Leonardo toernooi geweest), maar ik ga er volgende week in SBSA bericht op terug komen. En aan Mark van der Werf en de KNSB:keer op je schreden terug.

Dit is echt slecht!

vriendelijke groet,

Karel van Delft

KVDC

Drs. Karel van Delft

Mergelland 79

7325 ZW Apeldoorn

Nederland/The Netherlands

T 0031(0)553601271

M 0031(0)622226928

@

www.kvdc.nl

www.chesstalent.com

www.schaaktalent.nl

www.mijnlevensverhaal.eu

www.schaken-en-autisme.nl

2 Reacties

  1. Avatar
    MvanLeeuwen 09 november 2010

    Ook de berichtgeving van de KNSB over de "zaak Tiviakov" vond ik redelijk eenzijdig.

  2. Avatar
    maarten strijbos 11 november 2010

    Mark van der Werf en de knsb keer op je schreden terug is niet correct. Mark maakt een deel uit van de knsb. Een belangerijk deel als voorzitter zijnde, maar zijn persoon zo expliciet te noemen kan ik niet waarderen. Het blijft altijd een verhaal van 2 kanten. Laat ze samen rond een tafel gaan zitten. Zowel Erik als de knsb komen dan wel tot een oplossing. Alhoewel, ze zijn beide vrij star in hun opvattingen.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.