Belgische superoplosser Eddy van Beers komt ook naar Sliedrecht!

A.s. zaterdag de 13e november staat Sliedrecht internationaal in de belangstelling. U werd al overspoeld met informatie over die mooie Schaakmanifestatie in de “Lockhorst” in Sliedrecht, met o.a. de trekkers Timman en Peng en de vele activiteiten rondom het 75 jarig Jubileum.

De Belgische schaakvrienden willen ook wat leren hoe een schaakfeest in Sliedrecht wordt aangepakt. Met maar liefst 8 oplossers schreven de Belgen in voor de Henk Hagedoorn Oploswedstrijd. Het lijkt erop dat het een tweekamp gaat worden tussen Nederland en België. Het zal spannend worden in Sliedrecht wie de prijzen gaat winnen in deze nu Internationale Oploswedstrijd.

Eddy van Beers, 5e in Wereldkampioenschap Oplossen 2010.

Onder de Belgische oplossers bevindt zich superoplosser Eddy van Beers. Eddy, die internationaal grootmeester is in het Oplossen van Schaakproblemen, behaalde in Kreta onlangs de 5e plaats in de strijd om de wereldtitel. Zie artikel op chessbase

Hij moet in Sliedrecht strijden tegen de Nederlandse grootmeester Dolf Wissman. Naar Sliedrecht reist de Belgische WK-ploeg af. Eddy van Beers, Andy Ooms en Marcel van Herck behaalde in Kreta als Belgisch team de zesde plaats, en dat is een felicitatie waard.

Ook de regionale crack FM Hans Uitenbroek heeft zich opgegeven aan de Oploswedstrijd en zal zeker de eerste prijs in deze streek willen houden.

Om te voorkomen dat te veel prijzen in Belgische handen gaan vallen, u kunt er wat tegen doen. Geeft u ook op voor de Hagedoorn Oploswedstrijd en doe een gooi naar de prijzen. Vooral die schaakpuzzelaars uit Rotterdam en omgeving en de Drechtsteden moeten aantonen dat zij ook wel schaakproblemen kunnen oplossen.

Tot ziens in Sliedrecht!

De Oploswedstrijd is een onderdeel van een gezellige dag in Sliedrecht. Vooraf kunt u nog een mooie presentatie bijwonen over schaakproblemen. Na de Oploswedstrijd kunt u nog even lekker met een snelschaaktoernooi meedoen.

Tot ziens op 13 november in Sliedrecht!

Opgeven en informatie: Website Schaakmanifestatie Sliedrecht

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.