Verloting vijf jubileumboeken De Kronieken van Schaakvereniging Sliedrecht

Vandaag werd tijdens de Schaakmanifestatie in Sliedrecht het jubileumboek De Kronieken van Schaakvereniging Sliedrecht 1935 – 2010 gepresenteerd.

Wout Boer, voorzitter van schaakvereniging Sliedrecht, overhandigde het eerste exemplaar aan de auteur Jerry van Rekom.

Jerry en zijn vrouw Petra worden door Wout Boer (midden) in het zonnetje gezet. Petra heeft ook een belangrijke bijdrage geleverd aan de tot standkoming van dit boek. Foto: Ab Scheel

Het is een prachtig boek geworden met mooie verhalen en zeer veel fraaie foto’s. Het boek telt bijna 400 bladzijden.

Jerry van Rekom schrijft in zijn inleiding:

‘Bijna alle wetenswaardigheden zijn vanaf 1935 tot en met 2010 nauwkeurig beschreven. Daarbij is niet gekozen voor een opsomming van feiten, nee, het is meer een roman geworden, waarbij de lezer hopelijk een goed beeld krijgt van wat leden hebben beleefd in 75 jaar. En dat is heel wat!’

In Aftellen 0 geeft Jerry van Rekom al vast een klein voorproefje van wat er in het boek zoal aan de orde komt.

Wout Boer schrijft in zijn voorwoord:

‘Kosten nog moeite zijn gespaard om er voor te zorgen dat Schaakvereniging Sliedrecht zich op een unieke manier aan de lezer kan presenteren .

Het boek geeft de gehele geschiedenis van de 75-jarige vereniging weer en dat was vooral mogelijk omdat er al die jaren een goede verslaggeving van de gebeurtenissen is geweest. Aan bod komen tal van hoogte- en diepte punten en het boek is doorspekt met humor.’

‘Het boek De Zwarte Leeuw heeft indertijd onze vereniging landelijke en zelfs internationale bekendheid gegeven. Iets waar ik als voorzitter ook bijzonder trots op ben. Dit jubileumboek doet hier niet voor onder en is, voor zover mij bekend, enig in zijn soort.´

Verloting van vijf jubileumboeken

Schaaksite.nl heeft besloten vijf van deze prachtige jubileumboeken te verloten. Deelname hieraan is gratis. Iedereen die in aanmerking wil komen voor dit jubileumboek kan een E-mail sturen naar . De termijn van inzenden sluit op 31 december 2010. Winnaars krijgen daarna zo spoedig mogelijk bericht.

Zelf een exemplaar aanschaffen?

Het boek 'De Kronieken van Schaakvereniging Sliedrecht; 1935-2010' heeft het volgende ISBN-nummer gekregen: ISBN 978-90-815904-1-9.

Het jubileumboek is niet alleen geschreven voor de leden van Schaakvereniging Sliedrecht, maar in principe kan iedereen het boek aanschaffen. Het boek bevat 386 pagina's, toont vele oude foto's, maar ook vele nieuwe en krijgt een harde kaft.

Wilt u het boek aanschaffen dan kan dat door € 28,- (dat is incl. verzendkosten) over te maken naar 35.93.01.770 t.n.v. penningmeester Schaakvereniging Sliedrecht m.v.v. naam en adres.

De kaft van het jubileumboek

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.