Tata Steel Chess and Studies Day

De tweede Tata Steel Chess and Studies Day zal worden gehouden op zaterdag 29 januari 2011 in De Moriaan te Wijk aan Zee als deel van het Tata (voorheen Corus) schaaktoernooi. De huidige wereldkampioen in het oplossen van schaakproblemen, GM John Nunn (Engeland) en de vorige wereldkampioen (nu vice-wereldkampioen) GM Piotr Murdzia (Polen) hebben hun deelname al toegezegd. Hoofdarbiter: Luc Palmans (België).

Tijdschema:

  • 10:00 – 10:45 uur Informele bijeenkomst en registratie
  • 10:45 uur Officiële opening
  • 11:00 – 14:00 uur Internationale Open Oploswedstrijd van originele studies met een prijzenfonds van 750 Euro en boekenprijzen. Speciale prijzen worden uitgereikt aan nieuwkomers en jeugdige oplossers.
  • 14:00 – 17:00 uur Het live bijwonen van de actuele ronde van ’s werelds beroemdste schaaktoernooi met grootmeesterlijk commentaar.
  • 17:30 uur Prijsuitreiking en de presentatie van de oplossingen

Inschrijfgeld: 15 Euro; junioren (onder 20) 10 Euro; GMs en IMs – vrij

Winnaars van de editie uit 2009: 1. IM Twan Burg 2. GM John Nunn 3. FM Eddy van Beers

Voor verder details en registratie (liefst van te voren omdat het aantal deelnemers gelimiteerd is!) kunt u terecht bij de organisator Yochanan Afek (E-mail: ) vóór 25 januari 2011.

Over Herman Grooten

Herman is ruim 40 jaar schaaktrainer. Hij verzorgde lange tijd de schaakrubrieken in Trouw en het ED. Daarnaast was hij Topsportcoördinator bij de KNSB en is hij auteur van diverse schaakboeken en werkt hij voor Schaaksite. Klik hier voor series die hij op Schaaksite heeft gezet.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.