Voerendaal boekt benauwde zege op sterk Caïssa

In de derde ronde van de Nederlandse competitie trad SV Voerendaal op tegen medepromovendus Caïssa I. De Amsterdamse vereniging is op papier de minst sterkste club uit de Meesterklasse. Dankzij de komst van enkele sterke spelers is het elan in Amsterdam toegenomen en met de juiste teamspirit kan men tot de nodige verrassingen komen. Braceland ESGOO moest dit in de tweede ronde hardhandig ervaren.

Voerendaal, dat een goede competitiestart kende, wilde vandaag een fraai resultaat boeken. De redenen hiervoor zijn tweeledig.

De pessimistische kijk leert dat het belangrijk is om tegen potentiële mededegradatiekandidaten twee matchpunten te scoren. De optimistische kijk leert dat je tegen de zwakkere teams moet scoren om in het linkerrijtje te blijven.

In het eerste tiental van Caïssa stroomt het nodige Limburgse bloed. Op het eerste bord speelt niemand minder dan ex-Limburgs en ex-Nederlands kampioen GM Paul van der Sterren. Bij deze vriendelijke rustige Limburger begon na enkele jaren rust het schakersbloed sneller te stromen hetgeen resulteerde in een comeback bij Caïssa. De andere Limburgse nieuweling is Ivo Timmermans. Na zijn jeugd bij GESS doorgebracht te hebben, had hij 17 jaar lang zijn hart verpand aan Sas van Gent. Het tweede deel van zijn schaakcarrière start Ivo bij Caïssa. De meest bekende speler van Caïssa is GM Hans Ree. Deze viermalig Nederlands kampioen is naast zeer sterk schaker vooral bekend vanwege zijn schrijverschap en zijn columns.

Hieronder alle partijen na te spelen met de viewer:

Aan de opstelling kon men zien dat Caïssa met stoute plannen naar het Zuiden was vertrokken. De sterke geroutineerde spelers Piet van der Weide en Juan de Roda Husman waren de vervangers van Hovenga en Riemens.Lees verder…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.