Een paard aan de rand…

Fijne Schaakliefhebbers. Na alle commotie van gisteren lijken vandaag de gemoederen weer wat bedaard. Maar goed ook, want aan dat gedoe, hoe begrijpelijk ook, heb ik een hekel. De eerste partij van de dag die afgerond werd was tussen Arun Prasad en Sjoerd Plukkel. Vlot hard en heftig leek het zo. Sjoerd verdiend beter, maar dan moet hij het toch echt zelf doen. Veel te leren wellicht. Waar blijft Arun eigenlijk steeds? Na de partij beent hij met gezwinde Indiase pas de kroeg uit en is verdwenen….om de volgende dag weer net zo vriendelijk aan te schuiven.

Swiercz vs Pruijssers vond ik werkelijk een mooie partij. Na een heerlijke stand voor Roeland wist de lepe Poolse jongeling toch het puntje binnen te hengelen. Het loperoffer zag er niet helemaal zuiver uit. Als het een offer was tenminste. Oleksandr Sulypa was ook redelijk vlot klaar met Piet Peelen. Komt het nog goed met onze Piet? Vast wel, ik ken hem als een sympathieke man met een positieve geest. Alleen dit toernooi wil het even niet…. Sahaj Grover bood Twan Burg vroegtijdig remise aan. Elk halfje in de eindspurt is er één nietwaar? Twan wees dit genereuse aanbod grootmoedig af. Je bent in de race voor Tata of je bent het niet, toch? Uiteindelijk wist Sahaj zijn gelijk toch te bewijzen waarmee Twan, door het verlies van Roeland, plots de hoogste Nederlander is. Kijk maar op het schema wie van de twee de meeste kans op de hoogste troostprijs heeft. In de laatste ronde moeten ze tegen elkaar. Iets om naar uit te kijken! Maar als er een prijs voor het grafisch schaak zou zijn…

Na de 22e zet bij de partij Blees – Ootes had zwart drie mooie koppels met pionnen én stonden alle paarden aan de rand toe te kijken. Drie paarden op de onderste lijn en ééntje op de h-lijn. Hoe krijgen ze het voor elkaar?! Toch werd alles weer in visueel logische volgorde gebracht, en wist Lars zijn begeerde punt te scoren.

Nog twee ronden….

Dennis

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.