Kennemer Combinatie 2 schwingt langs Dr Max Euwe 2: 7-1

Onze gasten vandaag waren de reserves van Dr Max Euwe, helemaal overgekomen uit Enschede. Een deel van de Twentse spelers was gehuld in het rode clubtenue, maar er waren er ook bij die liever in een meer alledaags shirtje aan het bord verschenen. Hier bleek bijgeloof een rol te spelen; immers, in de vorige ronde was verloren en je wist maar nooit of dat aan het rode shirt zou kunnen liggen.

Veel zelfvertrouwen sprak er in ieder geval niet uit, en KC2 was er als de kippen bij om daarvan te profiteren. Na enkele uren spelen stond er reeds 4-0 op de borden, en er werd uiteindelijk afgesloten met een 7-1 overwinning. Weinig gastvrij eigenlijk. Laten we toch maar even een rondje langs de borden maken:

Bord 1: Dinant Postma (2055) – Hugo Gorissen 1-0

Hugo vergat zijn loper te fianchetteren en zette ook verder zijn stukken niet zo handig neer. De drakenloper belandde op b6, terwijl een eigen pion op d4 aardig in de weg stond. Een paard was verdwaald op a5. Zo ging onze kopman een beetje roemloos ten onder, daarbij nog klagend dat de tegenstander een te lage rating had.

Bord 2: Jan Bakker – Taras Boguslavskij (1871) 1-0

Jan bereikte met rustige middelen een overweldigende stelling waarbij het alleen de vraag was, hoe deze tot winst gevoerd moest worden. Zwart kon weinig meer doen dan afwachten waar de klappen gingen komen. Toch was de winstweg niet evident, en de wijze waarop Jan de doorbraak forceerde, met mat tot gevolg, dwong respect af. Lees verder…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.