Succesvol debuut Zhaoqin Peng in Groningen

Unitas 2 – En Passant 2-6

Daags voor de verre uitwedstrijd in Groningen moest Dick de Graaf zich afmelden. Arie van Diermen werd als invaller aan bord 6 ingezet en met succes! Jeugdtalent Jorden van Foreest speelde een grillige partij waarin hij een doorlopende pion van Arie verkeerd inschatte. Er leek eeuwig schaak in te zitten, maar bij nader inzien bleek Arie hieruit te glippen en voor de eerste voorsprong te tekenen.

Zhaoqin Peng maakte haar debuut voor En Passant. Aan bord 3 trof ze een invaller die zich kranig weerde. In een pionneneindspel waarin beide spelers een loper en een paard hadden wist Peng uiteindelijk een pion te winnen en een doorbraak te forceren. Bruno Carlier liep tegen een nederlaag aan toen hij tegen de storm in rokeerde. Een vakkundige aanval van de tegenstander werd teveel. Manuel Bosboom trof in Fons van Hamond een pittige tegenstander op deze dag. Bosboom profiteerde van overbelasting van een verdedigende loper en maakte mat in het centrum.

Richard Vedder prolongeerde als enige zijn 100% door te winnen van Milan Heller. Al na vier zetten snoepte Richard een pion om vervolgens vol in de verdediging te kruipen. Heller kreeg een stevige stelling maar raakte in tijdnood en miste zijn kansen. Kort na de 40 gaf hij op. Tea Lanchava trof haar voormalig pupil Evie Warmelink als tegenstandster. Na een moeizame opening ontbrandde er een hevige strijd tussen beide dames waarin lange tijd niet duidelijk was hoe de vlag ervoor stond. Warmelink leek via een combinatie een pion te gaan winnen, maar Lanchava toverde een verrassende matwending op het bord: 1-0.

Hans Bohm speelde aan bord 8 tegen remiseschuiver Henk Bosveld. Bohm had een lange zit maar wist zijn pionnen uiteindelijk naar de overkant te krijgen.

Sjoerd Drent had geen goede dag waardoor de eindstand 2-6 werd. Lees verder…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.