UVS 2 gaat aan stellingsongeluk tenonder

Door toevallige ongelukkige omstandigheden kan UVS 2 zijn kampioensaspiraties bijstellen of beter gewoon vergeten en vanaf nu voor klassebehoud gaan!! De wedstrijd Homburg 3 – UVS 2 afgelopen zaterdag in Apeldoorn bleef lange tijd bijzonder spannend en pas na 3,5 uur was de eerste partij afgelopen.

smith-morra-hartArno speelde met wit zijn tot zaterdag toe geliefde Morragambiet, maar zag zijn gambietpion niet meer terug en vergiste zich bij een grote afruil, wat een tweede pion en de partij kostte. Op dat moment schatte ik in dat Michiel en ik een dikke plus hadden, Philippe in zwaar weer zat en geen van de anderen echt minder stonden.

Het laatste kwartier voor de eerste tijdcontrole was beslissend voor de uitslag. Michiel kwam in een “Engels” uitziende opening terecht en gooide met een welgemikte hedgehog het ene probleem na het andere in de richting van zijn tegenstander. En met succes! (1 – 1)

Lees het hele verslag op de site van UVS Nijmegen.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.