’s Werelds sterkste schaakprogramma’s aan het werk in Leiden

Wie niks heeft gepland doet er goed aan om tijdens het weekend van 26-28 november even binnen te wippen in het Leids Denksportencentrum (Diamantplein, Leiden) waar drie dagen lang het Open Nederlands Kampioenschap Computerschaak wordt verspeeld.

Organisator CSVN (Computerschaak Vereniging Nederland) is daarmee niet aan haar proefstuk toe, want deze 30ste editie is meteen een belangrijk jubileumtoernooi waarin niet minder dan 20 waanzinnig sterke schaakprogramma’s over 9 ronden gaan uitmaken wie zich, als opvolger van wereldkampioen Rybka, Open Nederlands Kampioen mag kronen.

Met regerend wereld- en Nederlands kampioen Rybka, meervoudig wereld- en Nederlands kampioen Deep Shredder, Deep Sjeng, Hiarcs en Jonny is de huidige wereldtop ruim vertegenwoordigd en met een twintig programma’s tellend deelnemersveld met vertegenwoordigers uit de VS, Brazilië, Duitsland, Polen, Nederland, België, Vietnam en Groot-Brittanië, krijgen we waarschijnlijk een van de sterkst bezette en interessantste toernooien uit de geschiedenis van het computerschaak.

De Nederlandse kleuren worden vertegenwoordigd door Spark, The Baron, meervoudig Nederlands kampioen The King, Kallisto, Rookie, Joker, Nightmare en Goldbar. Welk programma zich het komende jaar “sterkste Nederlander” zal mogen noemen, valt nauwelijks te voorspellen; een reden te meer om even langs te komen.

Op de website van de CSVN (www.csvn.nl) zal verslag worden gedaan van de wedstrijden. Hier zullen ook de partijen zo snel mogelijk gepubliceerd worden.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.