Tenenkrommend spannend…

Hard en heftig. Meer kan ik niet zeggen over de vlotte overwinning die Sahaj Grover boekte op Enrico Blees. De jonge Indiër is nu hard op weg naar een grootmeesterresultaat, en wellicht de toernooi overwinning. Razend knap in dit veld. Sjoerd kon helaas weer geen potten breken, het eindspel was de hobbel. Roeland profiteerde blijmoedig en kon weer even op Twan neerkijken. Een ontketende Twan trouwens, zo leek het. Prachtige partij naar mijn bescheiden smaak, met lef gespeeld. Koning op e1..! Roeland stond gnuivend allerlei winnende stellingen voor Dariusz te verzinnen, maar zo duidelijk was het nou ook weer niet. Ondanks de getoonde vechtlust van Twan ging hij mat. Dat zie je nou ook weer niet zo vaak. Onontkoombare promotie draaide in een mooi eindspel Lars Ootes de jonge nek om. Ik geef het je te doen hoor, tegen zo’n massieve Oekrainse grootmeester als Oleksandr. Je mag als arbiter geen mening hebben, maar Joost vond dat er een spektakelprijs voor Lars zou moeten zijn. Met samengeknepen billen en de toreneindspellessen van Cor Wijgerden in gedachten wist Piet met, naar eigen zeggen, afbraakschaak Arun Prasad tot remise te dwingen. Die weer gezwind de Wijk aan Zeese schemering indook. Piet bleef nog even napuffend rondhangen.

Er zijn vandaag weer werkelijk mooie potten geschoven moet ik zeggen. En dan moet morgen nog komen! Waar gaat het allemaal nog om: 3 prijzen zijn er waarschijnlijk te vergeven. De eerste plaats uiteraard: Sahaj of Dariusz? Sahaj heeft ongetwijfeld de zwaarste partij voor de boeg tegen Oleksandr. En die zal, als coach van Dariusz, echt geen mededogen hebben. Dariusz mag tegen Enrico, gezien het verleden lijkt het een makkie. Maar onderschatting kan zich weergaloos tegen je keren. De tweede te behalen prijs: de hoogst geëindigde Nederlander mag tenslotte ook naar Tata. En dat wordt toch wel de klapper van de dag: Twan Burg tegen Roeland Pruijssers. Roeland staat een halfje voor, maar Twan zal met wit alles geven. En dan de laatste trofee: voor de jonge Grover lonkt ook een grootmeesterresultaat. Een halfje volstaat, maar ja….tegen Oleksandr…en nog met zwart ook. nog één nachtje slapen.

Dennis

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.