Stilletjes genieten

Het was duidelijk dat het ooit te gebeuren stond. Dreumes, ons schaaktalentje, zou eindelijk zijn opwachting maken in de wereld van de senioren. Onder zijn leeftijdsgenootjes had hij al een spoor van vernieling getrokken, als ik het zo mag uitdrukken. Hoe zou het gaan in de eerste officiële wedstrijd tegen een senior? De wedstrijd in kwestie was een thuiswedstrijd. De senior tegen wie Dreumes moest aantreden -ik noem hem S- bracht een Scandinaviër op het bord. Ik fronste mijn wenkbrauwen, maar hield me er verder niet mee bezig. Ik had mijn eigen Caïssaanse besognes. Toen die ten einde waren ging ik pas weer bij Dreumes kijken. Op het bord stond inmiddels een dubbel toreneindspel. En jawel hoor: gewonnen voor Dreumes. Maar ach, wat zegt dat? Dreumes heeft ongetwijfeld zeer beperkte ervaring met toreneindspelen. S daarentegen loopt al decennia mee, is een serieuze schaakstudent en bij tijd en wijle de sterksten van de club de baas. Lees verder…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.