Benjamin Bok en Christov Kleijn bovenaan bij NK rapid

Afgelopen zaterdag is weer het NK rapid voor de jeugd in Eindhoven gehouden. Het toernooi wordt al geruime tijd in het prachtige auditorium van de Technische Universiteit Eindhoven gehouden. Het organisatiecomité is een goed geoliede machinerie die zijn zaakjes weer prima voor elkaar had. In de prachtige “Blauwe zaal”, die er als een soort theater uitziet, werden van alle categorieën op liveborden de belangrijkste partijen gespeeld. Het publiek kon deze partijen op de tribune op grote schermen volgen, mensen thuis hadden de mogelijkheid om dat via het internet bij te houden.

Bijzonder is dat de laatste jaren er een groep van oud-jeugdspelers onder 25 jaar gecreëerd die ook steeds sterker wordt. Ditmaal ging de overwinning naar de 15-jarige Benjamin Bok die het reguliere toernooi had laten schieten. De Veldhovenaar scoorde 7 uit 9. Hij bleef daarmee zijn achtervolgers Matthew Tan en Chiel van Oosterom een halfje voor. De oudste categorie werd een prooi van Christov Kleijn die maar liefst 8 uit 9 haalde. Dat was voldoende om de verrassende Wesley Vermeulen een punt voor te blijven.

Deze en ook de andere eindstanden treft u hier aan.

Voor de foto’s van de prijswinnaars kunt u hier terecht.

Only ingelogde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.