HMC Calder Nederlands Kampioen

4 december 2010 werd het NK snelschaken voor clubteams wederom in de sfeervolle Verkadefabriek te Den Bosch gehouden. Met veel machtsvertoon is HMC Calder Nederlands Kampioen geworden. Als organiserende vereniging natuurlijk een kers op de taart. Twaalf van de dertien rondes werden in winst omgezet en slechts één gelijkspel werd toegestaan. Erik van den Doel, Christov Kleijn en David Miedema wonnen bordprijzen. Opvallend was daarbij dat zowel Erik (13 uit 13!, TPR 3008!) als David (9 uit 9) een 100% score neerzetten. Het HMC team bestond verder uit Twan Burg en Jeroen Bosch.

Op gepaste afstand werd het als vijfde geplaatste Homburg Apeldoorn, bestaande uit Roeland Pruijssers, Stefan Kuipers, Sjef Rijnaarts en Armin Hachijan, knap tweede met 21 matchpunten. Een andere favoriet, SC Utrecht, moest genoegen nemen met een derde plaats (19 matchpunten). Voor SC Utrecht kwamen Benjamin Bok, Martijn Dambacher, Joost Michielsen en Dharma Tjiam uit. Op bord 2 wist Edwin van Haastert van LSG 9 uit 11 te scoren, wat hem een bordprijs opleverde.

In de B-groep was Het Zwarte Schaap de ratingfavoriet. De tegenstand was echter verrassend zwaar en pas op de valreep trok het als eerste geplaatste team aan het langste eind. Het Zwarte Schaap behaalde 20 matchpunten en Joost Hoogendoorn was met 10 uit 13 topscorer op bord 1. De overige teamleden waren Willem Muhren, Jelmer Hoeksma en Ard van Beek.

De meest indrukwekkende prestatie werd in de B-groep waarschijnlijk geleverd door de Toren Arnhem. Hoewel zij slechts als 12e geplaatst waren, wisten ze beslag te leggen op de tweede plaats! Pas op het allerlaatste moment gaven zij de koppositie uit handen. Het team werd gevormd door Fabio Bravo, Carlos Preuter, Mees van Osch en Marcella Gunther.

Op de derde plaats eindigde het team dat wellicht de grootste afstand moest afleggen om deel te nemen: Aartswoud. Michael Lie zette met 11 uit 13 de beste prestatie op bord 2 neer. De andere teamleden waren Marc Helder, Pascal Zijlstra en Lukas Boots.

Op bord 3 won Roland Daamen (de Raadsheer) een bordprijs met 11 uit 13. Met 10 uit 12 deed Kees vd Nieuwenhof (ZZ Combinatie) hetzelfde op bord 4.

Wederom ontving de organisatie veel positieve reacties. Dat motiveert om het toernooi voor een derde keer te organiseren. We hopen alle deelnemende teams dan weer terug te zien! Voor eindstanden, foto’s en filmpjes zie de website van het toernooi: portaal.calder.nl/nk/

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.