Het afscheid van King Loek

‘Zoals het in 2005 onwerkelijk was dat Jan Timman niet meedeed aan het Corustoernooi, zo is het moeilijk voorstelbaar dat Loek van Wely er straks in januari niet bij zal zijn. Zijn sabbatical year, waarin poker en, wie weet, de voorbereiding op de Iron Man triatlon in Hawaii de plaats zullen innemen van schaken, begint over enkele weken.

Om al vast te wennen aan zijn nieuwe leven, heeft Van Wely de komende weken een afscheidstoernee gepland langs zorgvuldig geselecteerde toernooien in Atlantic City en Las Vegas. In januari is het afgelopen met het toernooischaak. Wie hem nog een potje wil zien schaken, kan terecht bij de competitiewedstrijden van zijn Europese clubs.’

Voor zijn volledige e-column klik hier

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.