Presentatie Afek over boek ‘De Pion’

Yochanan Afek houdt zondagmiddag 19 december in het Apeldoornse artcafé Samsam een presentatie over het boek ‘De Pion’, dat hij vorig jaar samen met Hans Böhm heeft geschreven.

In het boek bespreken de schaakmeesters talrijke stellingen waarin de pion een hoofdrol speelt. De pion lijkt nietig, maar de achttiende eeuwse Franse componist en schaker Philidor noemde de pion al ‘de ziel van het schaakspel’. Afek legt tijdens de lezing via een aantal voorbeelden uit waarom dat zo is.

De geboren Israëliër Yochanan Afek woont in Amsterdam. Hij is actief als speler, trainer, auteur, schaakjournalist en hij geniet wereldfaam als componist van eindspelstudies. In Apeldoorn is hij al jaren actief als trainer van de SBSA Jeugdacademie. Zijn twaalfjarige Apeldoornse pupil Thomas Beerdsen (veertien nationale titels) beveelt het boek aan als uitstekend studiemateriaal.

Afek heeft sinds kort een eigen website www.afekchess.com.

De bijeenkomst in Samsam aan de Van Kinsbergenstraat 17 duurt van 14.00 tot 16.00 uur. Voor de organisatie van de lezing tekenen Stichting Bevorderen Schaken Apeldoorn (SBSA) en Homburg Apeldoorn.

De toegang is gratis. Nadien is er gelegenheid tot snelschaken.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.