13e Open Nederlands Kampioenschap Snelschaken

13e Leerpark Snelschaak Marathon

Op 19 februari 2011 zal de Stichting tot bevordering voor de schaaksport in Dordrecht voor de dertiende maal het Open Nederlands Kampioenschap Snelschaken organiseren. De editie van 2011 zal voor de tweede maal gehouden worden op de locatie van de hoofdsponsor: Leerpark Dordrecht. Voor deze locatie is gekozen omdat Leerpark Dordrecht de ruimte biedt aan mensen die willen werken aan hun talent. Dit internationale denk- en topsportevenement past dan ook uitstekend op het Leerpark.

Naast het hoofdtoernooi, het open NK, zal de organisatie tevens diverse nevenevenementen gaan organiseren. Gepland staan onder anderen een scholentoernooi, simultaan en een internetkwalificatietoernooi.

Traditiegetrouw is de belangstelling voor het toernooi groot. Inmiddels zijn deelnemers uit 9 verschillende landen vastgelegd, waaronder Nederland, de Verenigde Staten, Oekraïne, Rusland, Zweden en Hongarije. Van de 17 grootmeesters die zich reeds hebben aangemeld, bevinden zich huidig Nederlands kampioen schaken Jan Smeets en de voormalige Nederlands kampioenen Loek van Wely en Sergey Tiviakov. Tevens zal de winnaar van de 12e editie, de Hongaar Victor Erdos, wederom zijn opwachting maken.

De inschrijvingen voor het toernooi gaan open op 12 december 2010 om 21:00 uur.

De presentatie die vandaag gehouden werd op de persconferentie kunt u hier zien.

Meer informatie op de website.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.