Genna Sosonko over Mikhail Tal

In Brands met Boeken een gesprek met de Nederlandse schaakgrootmeester Genna Sosonko (1943) naar aanleiding van zijn publicatie En toen plotseling… een jonge man met een naam als een geweerschot! in het schaaktijdschrift Matten.

In het artikel portretteert Sosonko de legendarische schaker Mikhail Tal (1936-1992), die hij goed heeft gekend en wiens opkomst en neergang hij van nabij meemaakte.

Genna Sosonko komt uit de Sovjet Unie waar hij al een sterke schaker was, maar pas nadat hij in 1972 naar Nederland emigreerde is hij internationaal doorgebroken. Hij heeft zich daarnaast ontwikkeld tot een veel geprezen schaakschrijver. In het New in Chess magazine schreef hij ook al over beroemde spelers met name uit de voormalige Sovjet Unie. Deze stukken werden gebundeld in Russian silhouettes (2001), The reliable past (2003) en Smart chip from St. Petersburg (2006). Op 7 augustus 2007 nam Sosonko de Max Euwe Ring over van Hans Ree.Luister hier…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.