Beetje geluk helpt UVS1 tegen Geleen

De vierde ronde in de KNSB-competitie bracht ons tegen Geleen. Het voelde toch een beetje als een uitwedstrijd om te spelen in de Klokkentoren en ik gooi het daar maar op dat het allemaal een beetje stroef begon. Het was nogal warm in de zaal, behoorlijk rumoerig door een deur die elke keer als die in het slot viel een groot kabaal maakte en ook het ‘nokia-incident’ bij Klaus deed mijn concentratie in ieder geval niet veel goed.

Zo kort na de opennig waren er denk ik maar twee spelers echt tevreden over hun stelling. Luuk Peters had een redelijk makkelijke middag op bord 8 tegen Rudi Seip en overspeelde hem volledig. Zwart wist hoegenaamd geen tegenspel te creëren en zou uiteindelijk iets voor vijf uur door zijn vlag gaan. Pim Haselager speelde aan bord 5 en kreeg een Keres aanval te verwerken. Hij ving die veerkrachtig op en had in ieder geval geen enkel nadeel. Vervolgens kon hij rustig op zoek gaan naar eigen kansen op aanval.

Lees het hele verslag op de site van UVS.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.