Homburg 1 ontsnapt aan nederlaag

We waren naar Amsterdam afgereisd met hoge verwachtingen, na twee mooie overwinningen op HMC Calder en SO Rotterdam. Helaas lukte het vandaag niet om aan deze verwachtingen te voldoen en mochten we zelfs onze handen dichtknijpen met een gelijkspel.

Op het topbord speelde vandaag Vyacheslav Ikonnikov een hele strakke pot tegen Paul van der Sterren en boekte een mooie overwinning. Armen Hachijan kwam op bord 6 heel slecht uit de opening. Toch wist hij de stelling te redden met 18…, b5!?. Kikkert zag het niet meer en besloot daarom de partij verbaal aan te pakken. Dit bracht Armen zo van slag dat hij de nauwkeurige voortzetting niet meer kon vinden, en uiteindelijk in een nederlaag moest berusten. Lucien van Beek kwam op bord 10 slecht uit de opening en is dit niet meer te boven komen. Stefan Kuipers pakte een heel saai halfje op bord 2 tegen Arno Bezemer. Arthur van de Oudeweetering won op bord 9 in een mooie aanvalspartij tegen Gert-Jan van der Hoeven.

Tom Meurs offerde tegen Michaël Wunnink speculatief een kwaliteit, om zo de zwarte velden te domineren. Michaël Wunnink wist dit offer niet te weerleggen, maar wist het kleine voordeeltje toch uit te buiten en in winst om te zetten. Zelf speelde ik een Spaanse variant uit de oude doos, die niet meer als goed te boek staat. Toch kreeg ik nog kansen, maar na 28. …, Tf8 stortte mijn stelling in en werden de vrijpionnen te machtig. Merijn van Delft kwam zeer goed uit de opening tegen Hans Ree, maar hij weigerde de genadeklap uit te delen en moest op het eind zelfs nog even zweten om het halfje binnen te halen.Lees verder…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.