Waar ging het mis ?

Voorafgaand aan het treffen met HMC Calder waren de verwachtingen hoog gespannen. De tegenstander had wel een ELO-overwicht, maar stond zonder zege toch in de de gevarenzone. En wij waren toch lekker gestart. Kortom het moest toch kunnen. En toch ging het mis.

Maar waar ging het eigenlijk mis ? Lag het aan de topborden ? 1 uit 5 is niet veel, maar om daar nu gelijk de schuld te leggen vind ik toch echt te ver gaan. Lag het aan de staartborden ? Op de borden waar we wel sterkere spelers hadden zitten werd niet gewonnen, maar opnieuw daar wil ik niet de schuld leggen.

Verhoeven – Roobol, cruciaal ?

Lag het dan aan de teamcaptain ? Tsja ik was op het moment dat Edwin remise aangeboden kreeg (na ruim twee uur spelen) inderdaad niet in de zaal, maar in de analyseruimte bij Jan-Willem en daarmee voor Edwin onvindbaar. Een moment van falen van de captain, maar één zo’n moment kan het toch ook niet zijn…..

Nee het echte pijnpunt vind ik moeilijk aan te wijzen, en toch blijf ik het gevoel houden dat we een kans gemist hebben. Belangrijk kantelpunt was wellicht de nederlaag van Martin, maar daarvoor was er ook op andere borden het een en ander gemist.

De wedstrijd begon rustig met een remise na ongeveer twee uur spelen bij Jan-Willem tegen Geert van der Stricht. Hij kreeg vanuit de opening weliswaar het loperpaar, maar dat had geen kracht.

Ivo verzuimde tegen David Miedema het paard op f4 te slaan. Dat was Rudy ooit in het verleden ook een keer overkomen tegen Maartje de Jonge, reden voor onze voorzitter te proberen de zet Lxf4 via gedachtengolven bij Ivo te laten landen, helaas bleek Rudy over onvoldoende paranormale gaven te beschikken. In de partij ging het daarna wel erg hard mis.Lees verder…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.