Uitnodiging Bobby Fischer Huis

Op zondag 9 januari 2011 vindt in Ede een bijzonder schaaktoernooi plaats. Omringd door schilderijen met schaakvoorstellingen spelen Anish Giri (16), tot de leeftijd van 17 jaar de beste schaakgrootmeester van de wereld, en Hans Böhm met internationale – veelal antieke – schaakstukken uit de 18e, 19e en 20e eeuw. Het Fischer Huis, rijksmonument in Ede, wordt voor deze feestelijke dag omgedoopt tot het ‘Bobby Fischer Huis’ naar de legendarische Amerikaanse schaakgrootmeester Bobby Fischer, u zeker bekend.

Anish Giri en Hans Böhm geven simultaanseances. Giri tegen 33 schakers, Böhm tegen 12 spelers. In de drie panden van onze kunsthandel hangen we (oude) schilderijen op met schaakvoorstellingen.

Op de website van de Meppeler Schaakvereniging zie ik dat u jeugdleider bent of les geeft aan schaakjeugd. We zouden graag een aantal jongeren met hoge rating laten schaken tegen Giri. Jonge schakers met oude stukken tussen oudere meesters. Ik dacht zelf aan zestien jongeren: acht stukken, acht pionnen, 8 x 8 velden en daarom: 8 + 8 jongeren (tot 20 jaar met rating vanaf 1700 tot 2300).

In de bijlage de uitnodiging als PDF.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.