Alina L'Ami komt het team van Schaaksite.nl versterken

Alina L’Ami werd in Iasi, Roemenië, op 1 juni 1985 geboren als Alina Motoc. Zij volgde een universitaire studie psychologie aan de AI. I. Cuza Universiteit en slaagde cum laude. Naast haar studie beoefende zij al geruime tijd de schaaksport waarin zij al jong aansprekende resultaten boekte. Zij werd wereldkampioen bij de meisjes onder 10 in Sao Laurenco, Brazilië, Europees kampioen onder 18 in Peniscola, Spanje en dameskampioen van de Balkan in Istanbul, Turkije. In 2004 kreeg zij uit handen van de Roemeense president Ion Illiescu de ‘Sports Merit Order’ voor haar schaakprestaties en voor de promotie van het imago van Roemenië. In 2005 kreeg zij de damesgrootmeestertitel en in 2010 trouwde zij met de Nederlandse herengrootmeester Erwin L’Ami.

Versterking team Schaaksite.nl

Alina L’Ami komt het team van Schaaksite.nl versterken. De schaakwereld is een nagenoeg door mannen gedomineerde wereld en dat geldt ook voor de (nieuwe) schaakmedia. Daarom zijn we verheugd dat Alina daarin een bescheiden verandering gaat brengen bij Schaaksite.nl. Een frisse nieuwe blik met nieuwe invalshoeken is meer dan welkom en we hopen dat er hiermee voor onze jonge schaakdames ook een stimulans uitgaat om ook te publiceren. Op Schaaksite.nl zijn zij welkom!

De twee passies van Alina L’Ami zijn schaken en psychologie en zij zal over deze combinatie artikelen gaan publiceren. Haar eerste artikel in deze serie heeft zij inmiddels gepubliceerd. Daarnaast komen er uiteenlopende onderwerpen aan de orde waarover zij haar licht wil laten schijnen.

Zoals wij al eerder meldden heeft Alina ook een eigen blog waarop zij regelmatig publiceert.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.