Tata Steel Chess: Win het unieke Rotterdam Schaakspel

Op 14 januari 2011 begint het wereldvermaarde Tata Steel Chess Tournament in Wijk aan Zee. Jeroen van den Berg, toernooidirecteur, heeft weer voor een sterk deelnemersveld gezorgd in de drie groepen.

Sterk deelnemersveld

In de hoofdgroep doen veel wereldtoppers mee. Anand, de wereldkampioen is aanwezig, Kramnik de ex-wereldkampioen en ook Magnus Carlsen, de nummer 1 van de wereldranglijst, maakt weer zijn opwachting. Vorig jaar won hij het toernooi. Sinds zijn doorbraak op dertienjarige leeftijd in de C-groep in 2004 heeft hij geen toernooi in Wijk aan Zee overgeslagen.

Anish Giri en Jan Smeets doen mee en we juichen het toe dat dit jaar ook Erwin L’Ami is uitgenodigd. Erwin en Jan waren dit jaar secondanten van Veselin Topalov tijdens zijn WK-match tegen Anand.

In de B-groep komen we Luke McShane tegen. Recent won hij het Remco Heite toernooi in Wolvega en gaat het Stellingswerfs paard naar Engeland (zie Schaakmagazine). Hij leverde deze maand een prima prestatie tijdens de London Chess Classic, waarin hij in de eerste ronde Magnus Carlsen versloeg. Good old Friso Nijboer doet mee en ook de jonge Wouter Spoelman.

In de C-groep is Illya Nyzhnyk naast de jonge Katherina Lahno de blikvanger. Illya won vorig jaar het toernooi in Groningen waaraan hij op dit moment weer meedoet. Wij spraken toen de wens uit Illya eens in Wijk aan Zee aan het werk te kunnen zien. Ook dit jaar doen onze ‘younsters’ Robin van Kampen en Benjamin Bok mee.

Rotterdam Schaakspel, een primeur voor Schaaksite.nl!

Begin dit jaar werd het groot Rotterdam Schaakspel gelanceerd tijdens de Rotterdam Museumnacht en deze maand is het tafelmodel van het spel op de markt gekomen. Een eerste versie van het groot Rotterdam Schaakspel werd reeds in 2005 gepresenteerd tijden een groot denksportfestival in de Centrale Bibliotheek te Rotterdam. Harry Hoek, verantwoordelijk voor tentoonstellingen in de Centrale Bibliotheek te Rotterdam, is de geestelijke vader en bedenker van dit ontwerp.

Met steun van de Gemeente Rotterdam (aanmoedigingsprijs) en het Schaakmuseum Rotterdam werd het mogelijk gemaakt om een nieuwe versie van het groot Rotterdam Schaakspel te ontwikkelen. Het Schaakstukkenmuseum maakte het mogelijk om een tafelmodel te ontwikkelen en te produceren. Harry Hoek, Carel van der Poel en Haiko de Jong waren hierbij nauw betrokken.

De stukken representeren markante gebouwen in Rotterdam;

Koning : Euromast

Dame : Erasmusbrug

Toren : De Maas

Paard : Scheepvaart- en Transportcollege

Loper : World Trade Center

Pion : Kubuswoningen

Win een Rotterdam Schaakspel

Schaaksite.nl gaat in samenwerking met het Rotterdamse Schaakmuseum drie sets van dit Rotterdam Schaakspel (tafelmodel) verloten. Een echt collector’s item. De prijs van een tafelmodel 250 euro.

Onze bezoekers kunnen voorspellen wie de winnaars worden van de groepen A t/m C. Per groep opgeven (dus alle groepen voorspellen):

groep

naam van de schaker

– aantal behaalde punten

Onder de beste voorspellers worden drie sets verloot.

De voorspellingen mailen naar :

De inzending sluit op donderdag 13 januari 2011 om 24.00 uur

Op de laatste dag van het Tata Chess Tournament worden de winnaars bekend gemaakt.

Verkooppunten

Er zijn momenteel twee verkooppunten waar het Rotterdam Schaakspel (tafelmodel) te koop is voor 250 euro incl. BTW per set en het groot Rotterdam Schaakspel voor 2500 euro incl. BTW per set.

1.Rotterdam Info

Binnenwegplein, Coolsingel 195-197

3012 AG Rotterdam

Tel. 0900-4034065 (€ 0,35 p.min.) +31 (0)10 271 01 20 (Internat.)

www.rotterdam.info

2.Het Schaakstukkenmuseum

Overblaak 94

3011 MH Rotterdam

(vlakbij de Centrale Bibliotheek Rotterdam)

www.schaakstukkenmuseum.nl

In de wintermaanden is het museum geopend op zaterdag en zondag van 14.00 – 16.30 uur en in de periode mei t/m september op alle dagen van 14.00 – 16.30 uur.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.