19e Olympus Rapid Schaaktoernooi

De Toren – Arnhem knalt 2011 in met op zaterdag 8 januari het 19e Olympus Rapid Schaaktoernooi. Ook dit jaar word het weer een prachtige gelegenheid om op een prettige sportieve manier elkaar een gelukkig nieuw jaar te kunnen wensen. Zie website.

De afgelopen jaren is het Olympus schaaktoernooi, met ruim 200 mensen, uitgegroeid tot een daverend succes met in de hoofdgroep bijvoorbeeld: Artur Yusupov, Sergey Tiviakov, Daniël Stellwagen, Friso Nijboer, Daniël Fridman, Erwin l’Ami, Arkadij Naiditsch, en in 2008 en al een paar keer niemand minder dan Jan Timman. Vorig jaar won na een ongelofelijke spannende strijd Alexandr Kabatianski IM 2438 elo. Waarin de sterke Duitse grootmeester Jan Gustafssen 2627 elo en Ruud Jansen 2504 elo nog mee streden om de titel

Echter zal editie 2011 van andere opzet zijn. De nadruk wordt nu veel meer gelegd op deelnemers van regionale bonden, club en huisschakers, in alle leeftijdscategorieën. Om het verschil in speelsterkte zo klein als mogelijk te houden, hebben we vijf groepen plus jeugdgroep ingevoerd.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.