Euwe in Beverwijk

Zijn e-column ‘Euwe in Beverwijk’ op de nieuwe Tata Chesssite begint met :

‘Het was mooi dat Euwe’s verovering van de wereldtitel de afgelopen tijd uitvoerig werd herdacht. De meeste kranten besteedden aandacht aan de Vader des Vaderlands van de schakers en het Max Euwe Centrum verzorgde een feestprogramma dat een 75-jarig jubileum waardig was.

Allicht zal Euwe’s succes over een paar weken ook bij de opening van het Tata Steel toernooi worden gememoreerd. Het is geen toeval dat de traditie van onze geliefde klassieker in 1938 begon. Dankzij Euwe’s schitterende succes in 1935 kreeg het schaken in Nederland in die periode een geweldige impuls.

Als winnaars van vier Hoogovenstoernooien hangen in de eregalerij de portretten van Euwe, Kortchnoi en Portisch naast elkaar. Je zou kunnen zeggen dat Euwe een kans heeft gemist. Zijn staat van dienst _ vier eerste prijzen in zeven toernooien _ is uitstekend, maar als hij wat vaker had meegedaan, zou hij waarschijnlijk ook vaker hebben gewonnen.’

Voor zijn volledige e-column klik hier

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.