Individuele klasse wint van tactisch vernuft

In de vijfde ronde had Voerendaal het genoegen en de eer te spelen tegen het nationaal paradepaardje van HSG uit Hilversum. Dankzij schaakmaecenas Joop van Oostrum geven de sterkste Nederlandse schakers kleur aan de hoogste klasse in de vaderlandsecompetitie. De grote vraag bij matches tegen HSG is niet hoe kunnen we de match winnen. Nee, de hamvraag is: hoe kunnen we de schade beperken. Voerendaal toverde een tactische opstelling uit de hoge hoed hetgeen een smuilend glimlachje op de Hilversumse gezichten deed ontstaan. Nadat de paringen door arbiter R. Kniest bekend gemaakt werden zochten de spelers hun tegenstanders op. Vanwege het grote krachtsverschil mocht Voerendaal op de eerste borden niet al te veel verwachten. Op de laatste borden zou een verrassing ten faveure van Voerendaal niet uitgesloten zijn. Het zou echter geheel anders gaan. Het ijs is gebroken. lees verder.

Over Redactie

Schaaksite.nl is eind 2009 opgericht. Schaaksite.nl is een onafhankelijke en niet-commerciële Nederlandse website. Ons motto is: Schaaksite.nl is er vóór en dóór schaakliefhebbers. Iedereen die iets te melden heeft kan het (laten) publiceren op onze site.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.