Internationale belangstelling voor actie Schaaksite.nl

DOE NOG MEE EN WIN EEN UNIEK ROTTERDAM SCHAAKSPEL!

De actie van Schaaksite.nl om de winnaars te voorspellen van de A-, B- en C-groep van het 73ste Tata Stee l Chess Tournament en hiermee een uniek Rotterdam Schaakspel te winnen heeft internationaal veel belangstelling gekregen, mede dankzij de medewerking van binnenlandse en buitenlandse collega’s. Maar natuurlijk speelt ook een grote rol dat het Tata Steel Chess Tournament een wereldberoemd toernooi is met ieder jaar weer een ijzersterke bezetting door de deelname van veel wereldtoppers.

De inzendingen komen overal vandaan zoals Zuid-Afrika, Brazilië, Turkije ,Roemenië, Frankrijk, Engeland, Noorwegen en veel andere landen.

Hieronder een overzicht van de sites en blogs die aandacht hebben besteed aan onze actie.

Nederland

Naast onze site vonden er ook publicaties plaats op de sites van de Nederlandse Schaakbond (Tom Bottema) ,de Rotterdamse Schaakbond (Ab Scheel) en de Motiefgroep Schaken (Henk Alberts).

Topdames actief

We hadden de steun van een aantal damesgrootmeesters waaronder Alexandra Kosteniuk(Rusland), Susan Polgar(Amerika) en Alina L’Ami (Roemenië en Nederland).

Alexandra is oud-wereldkampioen bij de dames en een bekende schaakbabe. Susan is een van de drie Polgar zusjes, waarvan Judit Polgar de beste en meest bekende is. Susan was de eerste grootmeester bij de dames en is ook wereldkampioen bij de dames geweest. Alina is oud-kampioen bij de dames in Roemenië.

Zij publiceerden niet alleen op hun site, maar twitterden er op los en waren ook actief op Facebook! Op de publicatie van Alina bijvoorbeeld kregen we leuke reacties waarbij men opmerkte dat ze op een bijzondere manier promotie maakt voor de stad Rotterdam!

ChessVibes, Chessdom , The Week in Chess en ICC

Vooraanstaande en populaire schaak sites deden spontaan mee, ChessVibes(Peter Doggers), Chessdom (Sergio), The Week in Chess (Mark Crowther) en ICC (John Henderson ) hebben Engelse publicaties verzorgd.

Frankrijk

Philippe Dornbusch nam de Franse vertaling voor zijn rekening en publiceerde deze op zijn Franse site Chess & Strategy.

Noorwegen

Eirik Gulaksen zorgde voor de vertaling in het Noors en publiceerde op Bergenssjakk,een vooraanstaande schaaksite in Noorwegen met altijd veel nieuws over Magnus Carlsen. Eirik Gullaksen is zelf ook een verdienstelijk schaker (Elo 2350).

Roemenië

Alina L´Ami heeft bemiddeld bij het plaatsen van een bijdrage op de site van de Roemeense schaakbond

Turkije

Ali Nihat Yazici, president van de Turkse Schaakbond , FIDE bestuurslid en een oude bekende van ons, wilde graag meewerken aan een publicatie op de site van de Turkse Schaakbond.

En zo zijn er nog vele sites en blogs die middels rss feeds en dergelijke informatie aftappen. Met een beetje googelen is veel meer te vinden.

Wij willen iedereen bedanken voor de plezierige samenwerking en de ondersteuning die we bij ons project mochten krijgen.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.