Moira-Domtoren goed op dreef

De Utrechtse schaakclub Moira-Domtoren heeft in de laatste maanden van 2010 goede zaken gedaan. De club mocht op de clubavonden verschillende nieuwe leden verwelkomen en in de bondscompetitie wonnen de vier achttallen inmiddels samen negen maal, tegenover tweemaal gelijkspel en slechts één nederlaag. De eerste twee achttallen staan nu beide bovenaan in hun poule.

Eerste team

Moira-Domtoren 1 speelt in de Promotieklasse SGS. Zoals de naam al aangeeft, draait het in deze klasse om promotie naar de KNSB-competitie. In het laatste seizoen liep Moira-Domtoren net deze promotie mis, het werd tweede achter de Regiohakkers. Dit seizoen is de samenstelling van het team behoorlijk gewijzigd, zo telt het nu drie jeugdspelers. Tot nu toe lijken de wijzigingen goed uit te pakken: ondanks zwaardere concurrentie heeft het Moira-Domtoren laten zien dat het opnieuw kandidaat is voor de titel. De belangrijkste overwinning tot nu toe was die ongetwijfeld tegen Utrecht 4, dat vorig jaar zelf nog een tree hoger actief was. Op 14 januari wordt Paul Keres 4 ontvangen, op dit moment de belangrijkste concurrent in de strijd.

1e team niet onfortuinlijk tegen Houten

Moira-Domtoren 1 soepeltjes langs SCU 4

Eerste team verslaat Rode Loper 1

Tweede team

Moira-Domtoren 2 is vorig seizoen op het laatste moment gedegradeerd naar de 2e klasse SGS. Om de aansluiting bij het eerste te hervinden, is onmiddellijke promotie wenselijk, maar de competitieleider maakt het behalen van die doelstelling niet gemakkelijk, door het team in te delen in een poule (2D) vol concurrenten die tot voor kort ook nog een klasse hoger speelden. De ratio achter de poule-indeling in de SGS is soms niet zo duidelijk.

De resultaten vallen voor het tweede tot nu toe alleszins mee: eerst een grote klapper tegen SC Utrecht 5 (vooraf ingeschaald als concurrent, maar Utrecht bleek nogal wat sterke spelers te zijn kwijtgeraakt), gevolgd door twee kleinere maar soepele overwinningen.

‘Bestuursteam’ geeft het goede voorbeeld

Moira-Domtoren II slaat in slotfase toe

Derde team

Moira-Domtoren 3 heeft als ambitie om lekker mee te draaien in de middenmoot van de tweede klasse. Zou deze ambitie te slap zijn? Feit is dat de competitie begon met tweemaal gelijkspel en flink wat remises, waarmee het team een aanval leek te doen op de titel ‘vreedzaamste ploeg’. Schijnt bedriegt echter, het waren spannende wedstrijden die ook in winst of verlies hadden kunnen eindigen. Na een overwinning op hekkensluiter Vianen kreeg het derde de smaak te pakken: 2011 werd afgelopen vrijdag ingeluid met nog een overwinning, op medemiddenmoter Woerden 3. (Van deze laatste twee wedstrijden is helaas nog geen verslag.)

Halve revanche in het Rivierenland

Derde op kop in strijd om de titel ‘vreedzaamste ploeg’

Vierde team

Als enige achttal van Moira-Domtoren begon het vierde de competitie met een nederlaag, maar na het goede voorbeeld van de clubgenoten kon ‘MDT-4’ niet achterblijven en ook deze gemêleerde ploeg boekte een overwinning. Vanavond kan men tegen de Damrakkers laten zien of deze lijn wordt doorgetrokken.

Wij worden nog wel eens kampioen!

Vierde team verklaart race om kampioenschap voor geopend!

Overzicht externe competitie

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.