Kerstboomverbranding

Brabants Centrum 6 januari 2011

Ieder jaar moet beginnen met schoon schip maken. Het is onvermijdelijk. In het vorige jaar is van alles blijven liggen en daar moet nodig iets aan gebeuren. En intussen is het nieuwe jaar begonnen met knallen die de stoepen en straten vervuilen met resten karton en een rode pap van papier, om over de nog onsmakelijkere overblijfselen van een nacht doorhalen maar te zwijgen. Nooit doen we het meer. Nooit! En zo hebben we nog meer voornemens die na een kleine week al weer zijn vergeten.

Eén van de zaken die dit jaar meteen afgehandeld moeten worden, is de prijsuitreiking van de kerst- en oudjaarpuzzels. In de laatste twee weken van het vorige jaar stonden er in totaal acht schaakproblemen in deze rubriek die allemaal de vorm hadden van een kerstboom. Alle oplossingen vindt u op een speciale overzichtstentoonstelling van dat soort schaakproblemen op de website van Dubbelschaak.

Onder de inzenders van volledig correcte oplossingen is de Schaakscheurkalender 2011 verloot, een voor schaakliefhebbers bijzonder vermakelijk dagoverzicht, onder andere verkrijgbaar bij schaakverzendhuis De Beste Zet uit Best. De prijs gaat naar Ad Kroot uit Waalwijk.

Lees verder …

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.