Pacifist èn een dolleman

Ex-dienstweigeraar uit agressie aan het schaakbord

Pacifist èn een dolleman

GOUDA * Hij is één van de amateurs die in actie komen tijdens het topschaaktoernooi in Wijk aan Zee. Een pacifist in hart en nieren, die de voorpagina van alle landelijke dagbladen haalde als dienstweigeraar en daarvoor de gevangenis indraaide. Aan het schaakbord een dolleman, agressief op zoek naar de kortste winstweg.

Op oude foto’s is hij te zien als langharige demonstrant tussen de spandoeken. Zijn haren zijn wit geworden, maar nog altijd bovengemiddeld lang. Kees Vellekoop (58) maakt een rustige indruk, maar is zijn principes altijd trouw gebleven. Ingepast in de burgermaatschappij als administratief medewerker bij een IT-bedrijf. Provocaties bewaart hij voor de 64 velden, het terrein van zijn grootste hobby. Lees meer…

Corus 2010: Kees Vellekoop op weg naar promotie Klasse 4! (foto Ab Scheel)

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.