Erwin L’Ami en Jan Smeets in ´Met het Oog op Morgen´

Aanstormend talent in de schaaksport

Tijdens de Tata after-party vertelden Erwin en Alina me dat ze naar Hilversum moesten voor een gesprek in Met het Oog op Morgen. John Jansen van Galen was de presentator van dienst. Op de terugreis van Wijk aan Zee naar Rotterdam heb ik de uitzending gevolgd. Zelfs aan Alina werden vragen gesteld. Ze zei onder meer :’ Het kwam voor dat Erwin en ik aan het zelfde toernooi deelnamen en we in de eerste ronde al tegenelkaar moesten. Ik verloor natuurlijk van Erwin’.

Hieronder de aankondiging van dit item.

Het Tata Steel schaaktoernooi – vroeger Hoogovenstoernooi geheten – zit er op. Alle aandacht ging naar het talent Anish Giri, maar er deden nog twee andere jonge Nederlandse grootmeesters mee: Erwin l’Ami en Jan Smeets.. Beide zijn van 5 april 1985 en vertellen in de studio over groot worden in de schaaksport, in de breedste zin van het woord.

Erwin en Jan in de studio van de NOS, foto: Alina L’Ami

Klik hier voor het terugluisteren van dit item in de aflevering van zondagavond 30 januari 2011.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.