Interview met Erwin l'Ami

Erwin l’Ami ondanks geslaagd debuut bij wereldtop:

‘Geen partij gewonnen, daar baal ik echt van’

In Wijk aan Zee sprokkelde de 25-jarige Woerdenaar negen remises bij elkaar. Vier partijen gingen verloren. Het leverde hem een gedeelde elfde plaats op. Gelet op zijn rating – de laagste van de veertien deelnemers – niet slecht, maar ook niet sensationeel. Wel produceerde hij tegen de nummer één van de wereld, Magnus Carlsen, een partij die als ‘legendarisch’ de boeken zal ingaan. Ook bracht hij enkele schaakgiganten, onder wie wereldkampioen Anand, aan de rand van de afgrond.

,,Het was een geweldige ervaring, dat zeker. En heel leerzaam. Schaaktechnisch had ik geen problemen, maar er waren momenten waarop ik minder scherp was. Dan slaan de sterkste spelers toe. Daar moet ik aan werken, evenals aan mijn conditie. Tegen Carlsen bijvoorbeeld zat ik zeven uur achter elkaar aan het bord. Ik miste de kans op remise en kon nauwelijks meer uit mijn stoel komen, zo kapot was ik. Carlsen stond zo fit als een hoentje op, alsof ie nog een marathon kon gaan lopen." Lees meer…..

foto Ab Scheel

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.