Zeer slecht schaaknieuws (persbericht)

Londen, 3 februari 2011

Betreft: FIDE Wereldkampioenschap schaken 2012

De Engelse firma Chess Promotions Limited (CPL) is sinds februari 2010 in overleg met de FIDE om het wereldkampioenschap 2012 in Londen te organiseren. Om deze optie kracht bij te zetten was een borg gestort van € 50.000 en werden de onderhandelingen voorgezet alsmede het regelen van voldoende financiering.

Nadat voldoende financiering voorhanden bleek, stuurde CPL de FIDE op 21 juli 2010 een formeel aanbod met financiële condities, die in lijn lagen met de condities zoals gehanteerd bij de WK- match in Sofia in 2010.

Helaas kon er in de herfst van 2010 geen overeenstemming worden bereikt en werden de discussies voortgezet in Londen. De datum 29 januari 2011 was de uiterste dag waarop beslist moest worden. Maar de FIDE liet niets meer van zich horen.

Daarom heeft CPL, met veel spijt, haar aanbod ingetrokken om hiermee de FIDE tijdig de mogelijkheid te geven zich te beraden in haar bestuursvergadering, die vandaag in Turkije begint. Dan resteert er nog voldoende tijd om andere alternatieven te zoeken. CPL vindt nu het tijdschema om een wereldkampioenschap te organiseren voordat de Olympische Spelen in Londen beginnen, in mei 2012, te kort.

CPL gaat door met het organiseren van topschaakevenementen. Binnenkort worden de data bekend gemaakt van de derde London Chess Classic. Daarnaast blijft CPL geïnteresseerd om evenementen zoals het WK Rapid of het WK snelschaak te mogen organiseren.

CPL blijft zich inzetten om sponsors te interesseren voor het schaken waarvan ook het project ‘schaken op scholen en bij instellingen’ kan profiteren.

Malcolm Pein

Directeur Chess Promotions Limited

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.