Basisschoolkampioenschap van Gouda

Veel belangstelling voor Schoolschaakkampioenschap Gouda 2011

De eerste speelavond van het Goudse schoolschaakkampieonschap op maandag 31 januari trok veel publiek en pers. Zij waren in het Denksportcentrum (in sporthal De Mammoet) getuige van een leuke eerste avond voor de ruim 70 jonge schakertjes. Deze vertegenwoordigden in teams van vier hun school en moesten het daarbij opnemen tegen andere schoolteams uit Gouda. Aangemoedigd door de vele ouders en begeleiders speelden zij die dag de eerste twee ronden van dit zesrondig toernooi. De andere vier ronden staan op de maandagen 7 en 14 februari op het programma, waarna op de laatste dag ook de prijsuitreiking zal plaatsvinden.

De laatste jaren doet de Leonardoschool het meestal erg goed in dit toernooi, hetgeen niet verwonderlijk is omdat op die school in ruime mate schaakles gegeven wordt. Ook dit jaar gaan teams van de Leonardoschool aan de leiding, zowel in de onderbouw (6-9 jaar) als in de bovenbouw (9-12 jaar). De verschillen zijn echter nog klein en er kan nog van alles gebeuren.

De organisatie van dit scholenkampioenschap is weer in handen van de Goudse schaakclub Messemaker 1847. Speciaal voor dit toernooi heeft Messemaker een aparte website ingericht Lees meer….

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.