Almelo 1 wint van Lonneker

Het zou weer een enerverend middagje worden. Zoals zo vaak was het spannend en in eerste instantie was het ook niet duidelijk dat wij zouden winnen. Na enkele uren spelen stonden wij wel wat beter echter er waren ook borden waar ik toch duidelijk mijn twijfels had. Zagar stond feitelijk in de partij tegen Paul in het centrum vast maar beslist niet minder. Alvin had, na een draak van een opening, wel oppositie maar hij stond op een geven moment een kwaliteit en twee pionnen achter.

Henk Jan en Maurice hadden na de opening een gelijk opgaande partij. De enigste waarvan ik zou zeggen, die gaat winnen, was Manfred. Grote twijfel kwam dan ook bij mij op. Jan Willem, die eerst beter stond, begon te knoeien, verloor eerst een pion en toen een toren. Hij gaf naar drie uur spelen “de pijp aan Maarten”.

Maar, zoals je wel vaker ziet bij goede spelers, het tij keerde. Als eerste maakte Manfred zijn sterke positie in het centrum met twee samenwerkende paarden waar. In die stelling maakte hij gehakt van Marco. Edwin, die behoorlijk goed en snel uit de opening kwam, wist via goed samenwerkende stukken stukwinst en mat te forceren.Lees verder…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.