Gemiste kans!

Gezien de stand van de ranglijst was het treffen tussen SO Rotterdam en LSG van groot belang. Met de degradatiezone op slechts één matchpunt verwijdert waren beide teams uit op een zege. LSG compleet en voorbereid, Rotterdam versterkt en naar ik aan neem ook voorbereid.

De versterking van Rotterdam was gelukkig niet zo groot als gepland. De IM’s Bart Michiels en Rini Kuyf, net zoals als onze topscorer Mark van der Werf jarig op de speeldag, zouden oorspronkelijk invallen voor de twee op papier zwakste spelers Michiel Besseling en Rogier van Arkel. Op de speeldag zelf werd het invallen voor Pascal Vandevoort en Rogier van Arkel , als gevolg van autopech van de Belg.

Ondanks het feit dat Rotterdam nu het ELO-overwicht had in plaats van LSG heb ik eigenlijk bijna de gehele wedstrijd een goed gevoel gehad met betrekking tot de afloop. Kijkend naar de indeling en de op de borden gekomen openingen was ik al snel van mening dat 2 bordpunten op de bovenste vijf borden voldoende moesten zijn voor ten minste een gelijkspel. En die twee bordpunten zaten er eigenlijk voortdurend in.

Edwin was zoals wel vaker als eerste klaar. Tegen Martin Martens kreeg hij een gambiet variant op het bord die hij in zijn voorbereiding ook had bekeken. Helaas te oppervlakkig waardoor Martens toch relatief makkelijk met remise kon ontsnappen..Lees verder…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.