Simultaan schaken op Insula College groot succes

Op donderdagmiddag 10 februari ging de eerste van de drie simultaans, in het kader van de Snelschaakamarathon 2011, van start in de aula van het Insula College aan de Romboutslaan in Dordrecht.

Van verschillende leerparkscholen waren leerlingen samengekomen om het Mark Timmermans lastig te maken. Mark is 1e bordspeler van Schaakclub Dordrecht en een van de sterkste actieve schakers in de regio Drechtsteden. In totaal 25 deelnemers namen achter de borden plaats. Mevrouw meerkerk, directeur van het Insula college deed de eerste zet.

Na ongeveer anderhalf uur spelen was de laatste schaker klaar. Zoals alle anderen voor hem, moest ook hij de koning omleggen en Mark scoorde dus de perfecte 100%. Een mooie prestatie, maar makkelijk was het toch niet. Met name op de laatste twee borden moest Mark er toch nog wel even hard aan trekken.

Al met al een groot succes en voor herhaling vatbaar.

Over Herman Grooten

Herman is ruim 40 jaar schaaktrainer. Hij verzorgde lange tijd de schaakrubrieken in Trouw en het ED. Daarnaast was hij Topsportco├Ârdinator bij de KNSB en is hij auteur van diverse schaakboeken en werkt hij voor Schaaksite. Klik hier voor series die hij op Schaaksite heeft gezet.

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.