SV Voerendaal-1 op de gedeeld tweede plaats

Na een gelukkige zege op Braceland ESGOO deelt SV Voerendaal samen met Homburg Apeldoorn en HMC Calder de tweede plaats. De zege op de Duits/Nederlandse Tukkers kwam echter moeizaam tot stand.

De topborden hielden elkaar netjes in evenwicht terwijl op de staartborden een minimale nederlaag werd geleden. Het verschil werd gemaakt door het ijzersterke middenrif waar Hausrath, Lemmers en Braun toesloegen.

Waarom was de zege gelukkig? Daniel Hausrath stond onder gigantische druk tegen Sarah Hoolt. Zij toonde echter medelijden en dit werd genadeloos door Daniel afgestraft.

Michael Richter, de tegenstander van Oscar Lemmers overhandigde, figuurlijk gesproken, eigenhandig de revolver aan Oscar Lemmers met de woorden: "Schiess mal los."

Christian Braun wist hele lange tijd een verloren/remis-achtig eindspel te keepen tegen Michael Feygin.Bij een 5-4 stand en in hevige tijdnood beging Feygin een fout waardoor de f-pion van Christian kon promoveren. Feygin gaf nog enkele schaakjes der Wrake en gaf gedesillusioneerd op. Hij zag niet dat hij eeuwig schaak had!

Na de remise tegen Giri en de winst op deze grootmeester toont de benjamin van ons team aan in moordvorm te zijn.Lees meer…

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen een reactie achterlaten.